WIE ZIJN WIJ?

optreden 3

Dick Möhlmann (gitaar)

De blues is van jongs af aan mijn favoriete muzieksoort geweest.

-Need your love so bad- van Fleetwood Mac was het nummer wat op 13-jarige leeftijd diepe indruk maakte, met name het gitaarspel van Peter Green.

Hier begon ook de liefde voor de gitaar, wat altijd bleef, soms wat meer, soms wat minder, maar iets bijzonders werd het al die tijd niet.

Nadat ik stopte met werken heb ik vele uren in de studie en het oefenen met de bluesgitaar gestoken en met hulp van collega-gitaristen en mede-(oud) bandleden, zoals onder anderen Hans Andriessen en Hans Wortman heb ik mij ontwikkeld tot de gitarist van vandaag.

Ik ben actief in verschillende samenstellingen van uitvoerende muzikanten, maar de grote passie is Bluesmission waar ik mij in een hechte vriendengroep helemaal thuis voel en mij helemaal uit kan leven in de blues.

hans 4

Hans Andriessen (gitaar)

Ik ben in Hilversum geboren. Op de muziekschool aldaar heb ik gitaar leren spelen.  Op het Hilversums conservatorium heb ik klassiek gitaar gestudeerd bij Ries de Hilster. Na mijn opleiding ben ik als gitaardocent werkzaam geweest op de Ridderkerkse Muziekschool. 

Ik heb mezelf leren soleren op de elektrische gitaar en ook diverse methodes daarvoor gemaakt. Mijn eerste bandje was ‘True Blue’, waar ik 12 jaar in gespeeld heb. We speelden een combi van blues, bluesrock en rock. Gary Moore en Wishbone Ash waren favoriet bij ons.

Na mijn pensionering heb ik in diverse bands gespeeld, o.a. in:  Moonstar, BluezVibe en Bluesmission.
Op het ogenblik speel ik al vijf jaar in Bluesmission, alleen nu in een totaal andere samenstelling dan in het begin. Zo gaat dat vaak in bandjeswereld.

edgar

Edgar de Grijs (basgitaar)

Op mijn tiende kreeg ik een akoestische gitaar voor mijn verjaardag en hoewel ik in mijn tienerjaren gitaristen als Steve How en Eric Clapton bewonderde, deed ik nog niet veel met de gitaar. Begin jaren ’70 liet een bevriende bassist mij echter een LP van de Engelse formatie ‘Wishbone Ash’ met bassist Martin Turner horen en toen besloot ik dat ik bassist zou worden.

Met een studiegenoot richtte ik midden jaren ’70 de band ‘Feedback’ op. Nadat deze band uit elkaar was gevallen, richtte ik samen met dezelfde studiegenoot en met gitarist Hans Andriessen in 1980 de bluesband ‘True Blue’ op. Deze band had op het laatst regionale bekendheid.

Na het uit elkaar vallen van ‘True Blue’ in 1992 ben ik altijd in blues- en coverbands blijven spelen.

Sinds mei 2021 maak ik als bassist deel uit van de bluesband van mijn bandgenoot van weleer, Hans Andriessen: ‘Bluesmission’.      

 

Helaas heeft Rocky, onze zanger, aangegeven te gaan stoppen.

We zijn dus op zoek naar een zanger/zangeres.

Heb je interesse? laat het ons weten.

wim met stokken 2

Wim van Rijn (drums)

Ik ben 62 jaar en kom uit Katwijk (ZH) en drum vanaf mijn 17de.
Als 10-jarige ben ik begonnen als tamboer bij een muziekvereniging en op mijn 17de kocht ik een drumstel. 

Anderhalf jaar later speelde ik in een beginnende jazzband. Daarna heb ik door de jaren heen in rock-coverbandjes en in een rockband die alleen eigen nummers speelde, gedrumd.
Hierna heb ik zelf geprobeerd een band op te richten met als muziekkeuze ‘blues(rock)’. Dit lukte niet helemaal, want het werden 2 rock-coverbands
(AREA en Detour).
Ik ben daarna met de oud-zanger van ‘AREA’ een blues(rock)band gestart. En zo hebben we in 2007 samen de band ‘White Clouds’ opgericht. Voor deze band hebben bewust gekozen voor muzikanten die ook van blues houden en dit graag wilden spelen. ‘White Clouds’ stopte in 2017. 
Daarna heb ik een half jaar in een beginnend pop rock bandje gespeeld met oudere goede muzikanten. Helaas klikte het niet met de leider van de band en ben ik met deze band gestopt.
Voor mijn werk leid ik nu ongeveer 6 jaar een zanggroep met gitaristen en een bassist. Ik drum daarbij. De leden van deze groep zijn cliënten van de GGZ waar ik werk.

En nu in ‘Bluesmission’. Ik heb er zin in.